در حال بارگذاری...
Toggle navigation
صفحه اصلی
اتاق سبتا
تجار و بازرگانان
حق العمل کار و ترخیص کاران
تولیدی و صنعتی
صرافی و مراکز مالی
حمل و نقل
بیمه
ثبت اسناد
حقوقی و مدنی
بازرسی کالا
مشاور و کارشناسان
فروشندگان و مراکز پخش
تبلیغات ، چاپ و بسته بندی
خدمات
محاسبه گر واردات کالا
تعرفه یاب کالای وارداتی
نرخ ارز
تالار بورس
دیده بان بازار
نقشه ترانزیتی
وبلاگ
خبر و رویداد
آیین نامه و مقررات
بخشنامه ها
دانستنی ها
آموزش
راهنما
درباره ما
تماس با ما
تبلیغات
سئوالات متداول
دسته بندی
خبر و رویداد
خبر و اطلاعیه سبتا
اقتصادی
خدمات بیمه
گمرک
آیین نامه و مقررات
مقررات گمرکی
حقوقی و مدنی
بیمه
حمل و نقل
بخشنامه ها
صادرات و واردات
گمرک
خرید و فروش
حقوقی و مدنی
خدمات بیمه
مالیاتی
دانستنی ها
بیمه
اقتصادی
حمل و نقل
صادرات و واردات
خرید و فروش
مطالب عمومی
حقوقی و مدنی
بازرگانی و تجارت
آموزش
صادرات و واردات
بازاریابی و تبلیغات
تجارت الکترونیک
تجارت بین الملل و بازرگانی خارجی
بورس و سهام
ارز دیجیتال
سایر مطالب
همه سوالات من درباره بیت کوین ؟!
راهنمای تازه واردان به دنیای ارزهای دیجیتال
مفهوم «ارز دیجیتال» به زبان ساده
پروفرما چیست ؟
شرایط متقاضیان پروانه کارگزاری ( حق العمل کاری) در گمرک
10 کالای کشاورزی صادراتی ایران را بشناسید
بخشنامه ممنوعیت واردات چمدانی موبایل
نحوه واردات تلفن همراه
اپلیکیشن تجارت ابزار از نگاه سایت Appreview
آموزش ترانشیپ
بخشنامه نحوه احراز بکارگیری انواع نخ اکریلیک
بخشنامه اعلام اصلاح اشکالات کتاب مقررات صادرات و واردات سال ۹۶
ابلاغ مصوبه هیئت وزیران در خصوص لغو ممنوعيت ورود و صدور كالاهاي شماره تعرفه (93
بخشنامه بررسی و تعیین تکلیف اظهارنامه های صادراتی در جریان سال 95
بخشنامه اصلاح بخشنامه 129 سال 96 در خصوص شرایط و ضوابط بسته بندی و حمل صادراتی م
تبلیغات
سهام چیست؟
ارسال شده در
1395/08/20
توسط
سردبیر
منظور از سهم دقیقا چیست؟
آسمونی : هر شرکت سهامی به قسمتهایی مساوی تقسیم میشود که به هر یک از این قسمتها یک سهم گفته میشود. وقتی که شما یک سهم از شرکت خریداری میکنید در فعالیتها، و سود و زیان ان شرکت شریک میشوید و سهامدار آن شرکت خواهید بود. اگر بخواهیم سهام را بر اساس حقوق دارنده سهم طبقه بندی کنیم دو نوع سهم داریم.
سهام چیست ؟
سهام جمع کلمه سهم میباشد.
ورقه سهم
ورقه سهم سند قابل معاملهای است که نماینده تعداد سهامی است که صاحب
آ
ن در شرکت سهامی دارد و اطلاعات مهمی از قبیل نام شرکت، شماره ثبت، نام و مشخصات دارنده سهام و مبلغ اسمی سهم بر روی آن نوشته شده است.
سهام عادی
دارنده سهام عادی، در واقع، صاحب کسری از مالکیت شرکت است و تمام ریسک موجود در فعالیت اقتصادی شرکت را به میزان سهامی که در اختیار دارد، متقبل شده است.
همچنین به سرمایهای که از راه فروش سهام عادی شرکت تامین میشود، سرمایه سهمی گفته میشود. هیچ شرکتی نمیتواند بیش از میزانی که در متن اساسنامه به نام سرمایه مجاز از آن یاد شده است، از راه فروش سهام اضافی سرمایه مورد نیاز خود را تامین کند، مگر پس از طی تشریفات خاص قانونی.
شرکتهای بورسی فقط دارای سهام عادی هستند.
سهام ممتاز (Preferred Shares)
نوعی سهام است که برخی ویژگیهای اوراق قرضه و سهام عادی را دارد. در صورت انحلال شرکت، صاحبان سهام ممتاز در مقایسه با دارندگان سهام عادی در توزیع داراییهای شرکت حقتقدم دارند و ممکن است دارای حقرای هم باشند.
پیش از این که سود سهام عادی پرداخت شود باید سود سهام ممتاز (سال جاری و سالهای گذشته) پرداخت شود. برخی سهام ممتاز نیز قابل تبدیل به سهام عادی هستند و دارندگان آن حق دارند در درصدی از سود اضافی شرکت نیز سهیم شوند.
سود سهام ممتاز به طور ثابت پرداخت میشود و در مورد سهام ممتاز با سود انباشته حتی در صورتی که شرکت قادر به پرداخت سود سهام نباشد، سود این گونه سهام به صورت انباشته در سال یا سالهای بعد پرداخت خواهد شد.گاهی سهام ممتاز پس از چند سال قابل تبدیل به سهام عادی به قیمت ارزش اسمی خواهند بود و در صورتی که قابل بازخرید باشند شرکت در یک تاریخ معین مبلغ بازخرید را به سهامدار پرداخت میکند.
همچنین ممکن است شرکت به میزان ارزش سهام ممتاز خود سهام عادی منتشر و به سهامداران پرداخت کند.اما چنانچه سهام ممتاز از نوع غیرقابل بازخرید باشد، سهامداران به طور مرتب و ثابت سود سهام ممتاز خود را دریافت خواهند کرد.دارنده سهام ممتاز ممکن است حق رای هم داشته باشد، اما بیشتر در صورتی حق رای خواهد داشت که پرداخت سود سهام وی به تعویق افتاده باشد.
توجه داشته باشید که سهام همه شرکتهای بورسی از نوع سهام عادی میباشند.
سهام جایزه (Bonus Shares)
زمانی که شرکت از ذخایر آزاد فراوانی برخوردار است، ممکن است بخشی از ذخایر خود را از راه انتشار سهام جایزه، در وجه سهامداران کنونی خود و به نسبت سهامی که در اختیار دارند، به سرمایه تبدیل کند. مدیران شرکت میتوانند با انتقال بخشی از حساب ذخایر شرکت به حساب سرمایه سهمی و ثبت دفتری عملیات، این کار را انجام دهند.
پس از انتشار سهام جایزه به طور معمول، قیمت سهام شرکت بسته به تعداد سهام جایزه منتشر شده در بازار سقوط میکند، اما از آنجا که رقم سود هر سهم تغییری نمیکند، سهامدار شرکت که اکنون تعداد سهام او افزایش یافته است، پس از چندی با ترمیم قیمت سهام به سود دلخواهی دست پیدا میکند.
سهام گران قیمت
سهامی است که در مقایسه با رقم EPS (درآمد هر سهم) اعلام شده برای آن یا نسبت P/E (نسبت قیمت به سود هر سهم)
آ
ن قیمت بیش از اندازهای پیدا کرده است. سهام شرکتهایی که سودآوری بالایی پیدا کردهاند و از وضعیت مناسب و با ثباتی در بازار برخوردار هستند، این موقعیت برای آنها پیش میآید.
سهام داغ یا فعال
سهامی است که پیدرپی و هر روز مورد دادوستد قرار میگیرد. در مقابل سهام نیمهفعال که به طور مرتب و پیاپی خرید و فروش نمیشوند. بیشتر سهام شرکتهای معتبر از نوع فعال و پرطرفدار هستند.
سهام غیرفعال یا سهام راکد
سهامی است که در بورس اوراق بهادار به ندرت خرید و فروش میشود و به سختی میتوان برای آن خریدار یا فروشندهای پیدا کرد. تفاوت قیمت پیشنهادی خرید و قیمت پیشنهادی فروش اینگونه برگههای سهام ممکن است زیاد باشد.
سهم شکننده یا پرنوسان (Volatile Share) چگونه سهمی است؟
سهامی که تغییرات شدید و ناگهانی فراوانی در قیمت آن رخ میدهد، به سهام شکننده یا پرنوسان معروف است. چنانچه نوسان شدید قیمت یک سهم به دلیل وجود عواملی همچون نوسان درآمدها، تعداد اندک سهام منتشر شده، یا وخامت اوضاع در صنعتی که به آن وابسته است باشد، نوسان قیمت آن با عامل آلفا محاسبه میشود و در صورتی که نوسان قیمت آن با اوضاع بازار مرتبط باشد، از عامل بتا استفاده میشود.
سهام ترجیحی
سهام ترجیهی بخشی از سهام شرکت است که در راستای برنامههای خصوصیسازی به کارکنان شاغل در آن شرکت واگذار شده است.
حباب قیمت سهام چگونه شکل می گیرد؟
چنانچه می دانیم انگیزه حداکثرسازی سود و حداقل سازی زیان در سرمایه گذاری، به عنوان معیارهای اصلی تصمیم گیری و مؤثر تحرک صاحبان سرمایه در بورس نیز مثل هر بازار دیگری مطرح هستند، لیکن در برخی از مواقع، رفتاری رخ می دهد که به هیچ وجه مبتنی بر مبانی اساسی حاکم بر بازار سهام نیست.
در این حالت حرکت «دسته جمعی و دفعی» سرمایه گذاران برای خرید یا فروش سهام در بورس می تواند قیمت سهام را بدون هیچ گونه توجیه اقتصادی و منطقی متأثر سازد. این پدیده اصطلاحاً به «حباب قیمتی در بورس» معروف است
دسته بندی:
دانستنی ها | مطالب عمومی